Πιο αναγνωσμένα θέματα
Η μουσική συνδέεται με την κατάθλιψη των εφήβων.
+2
mia kapoia
LeX
6 απαντήσεις
Απ: Η μουσική συνδέεται με την κατάθλιψη των εφήβων.
Αυτή η έρευνα μας αλλάζει όλη την κοσμοθεωρία...Τι θα λέμε πια σ' έναν καταθλιπτικό δηλαδή; Διάβασε ένα βιβλίο;
LeX- Επίτιμο Μέλος του Φόρουμ
- Αριθμός μηνυμάτων : 413
Ημερομηνία εγγραφής : 29/12/2010
Τόπος : Αθήνα
Ευχαριστούμε για τη δημοσίευση, αλλά με αυτές τις έρευνες αμερικανικών Πανεπιστημίων τα ακούω βερεσέ...
Παίρνουν επιδοτήσεις και πρέπει να παρουσιάσουν ερευνητικό έργο και ασχολούνται με ο,τιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί...
Τους ανθρώπους δεν μπορεί κάποιος να τους βάλει σε νούμερα και στατιστικές...
Η έρευνα θα είχε κάποια αξία άν μας αποκάλυπταν και το δείγμα των ανθρώπων που εξέτασαν...
Δεν έχουν όλοι την ίδια ψυχοσύνθεση, το ίδιο dna, το ίδιο κοινωνικό και οικογενειακό υπόβαθρο, τις ίδιες εμπειρίες, δεν ανταποκρίνονται στα ίδια ερεθίσματα με τον ίδιο τρόπο...
Επίσης αυτό το γενικώς και αορίστως βιβλία ή μουσική δεν λέει και κάτι...μπορεί να έχει σχέση με την υπερέκθεση ή υπερδραστηριοποίηση κάποιας συγκεκριμένης αίσθησης, ακοής ή όρασης...
Τί σχέση έχει π.χ. η "Ελληνική Μυθολογία" του Τσιφόρου (αν δεν το χετε διαβάσει το προτείνω θα πεθάνετε στο γέλιο) με την "Αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι" του Κούντερα...
Ή οι Onirama με τους Radiohead (καμία σχέση, μην με βρίσετε)
Είναι σαν αυτές τις έρευνες για τον καφέ και το τσιγάρο, από τη μια το τάδε Πανεπιστήμιο απεφάνθη ότι είναι βλαβερά, από την άλλη ένα παραδιπλανό Πανεπιστήμιο τον άλλο μήνα απεφάνθη μετά από έρευνα ότι έχουν και ευεργετικές επιδράσεις...μετά ένα τρίτο Πανεπιστήμιο απεφάνθη ότι η αλήθεια είναι στη μέση...και πάει λέγοντας...
Εγώ και βιβλία διαβάζω και μουσική ακούω και τσιγάρο κάνω (τον καφέ τον έκοψα κάνα χρόνο, έτσι όχι για κανένα λόγο) και μια χαρά είμαι (ξέρω ότι ο Lex θα διαφωνήσει, αλλά δεν έχει και κάνα βάρος η γνώμη του!!!!!!)
Άντε θα κάνω και γω μια έρευνα για την επίδραση του ιαπωνικού τσουνάμι στην ελληνική μουσική βιομηχανία...
Τα αποτελέσματα προσεχώς...
Παίρνουν επιδοτήσεις και πρέπει να παρουσιάσουν ερευνητικό έργο και ασχολούνται με ο,τιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί...
Τους ανθρώπους δεν μπορεί κάποιος να τους βάλει σε νούμερα και στατιστικές...
Η έρευνα θα είχε κάποια αξία άν μας αποκάλυπταν και το δείγμα των ανθρώπων που εξέτασαν...
Δεν έχουν όλοι την ίδια ψυχοσύνθεση, το ίδιο dna, το ίδιο κοινωνικό και οικογενειακό υπόβαθρο, τις ίδιες εμπειρίες, δεν ανταποκρίνονται στα ίδια ερεθίσματα με τον ίδιο τρόπο...
Επίσης αυτό το γενικώς και αορίστως βιβλία ή μουσική δεν λέει και κάτι...μπορεί να έχει σχέση με την υπερέκθεση ή υπερδραστηριοποίηση κάποιας συγκεκριμένης αίσθησης, ακοής ή όρασης...
Τί σχέση έχει π.χ. η "Ελληνική Μυθολογία" του Τσιφόρου (αν δεν το χετε διαβάσει το προτείνω θα πεθάνετε στο γέλιο) με την "Αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι" του Κούντερα...
Ή οι Onirama με τους Radiohead (καμία σχέση, μην με βρίσετε)
Είναι σαν αυτές τις έρευνες για τον καφέ και το τσιγάρο, από τη μια το τάδε Πανεπιστήμιο απεφάνθη ότι είναι βλαβερά, από την άλλη ένα παραδιπλανό Πανεπιστήμιο τον άλλο μήνα απεφάνθη μετά από έρευνα ότι έχουν και ευεργετικές επιδράσεις...μετά ένα τρίτο Πανεπιστήμιο απεφάνθη ότι η αλήθεια είναι στη μέση...και πάει λέγοντας...
Εγώ και βιβλία διαβάζω και μουσική ακούω και τσιγάρο κάνω (τον καφέ τον έκοψα κάνα χρόνο, έτσι όχι για κανένα λόγο) και μια χαρά είμαι (ξέρω ότι ο Lex θα διαφωνήσει, αλλά δεν έχει και κάνα βάρος η γνώμη του!!!!!!)
Άντε θα κάνω και γω μια έρευνα για την επίδραση του ιαπωνικού τσουνάμι στην ελληνική μουσική βιομηχανία...
Τα αποτελέσματα προσεχώς...
mia kapoia- Επίτιμο Μέλος του Φόρουμ
- Αριθμός μηνυμάτων : 309
Και εγώ μαζί σου είμαι "μια κάποια" . Αλλά μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση που πραγματικά ήθελα να δω και τις δικές σας αντιδράσεις. Βλέπω ότι δεν διαφέρουν από τις δικές μου. Πραγματικά σοκαρίστηκα. Μέχρι τώρα μόνο θετικά ακούγαμε για την μουσική. Πως ξαφνικά προέκυψε αυτό ;;;; Από την άλλη καλό είναι να είμαστε ενήμεροι για να αντιμετωπίζουμε όλων των ειδών τις σκέψεις.
Μουσικό Αστέρι- Επίτιμο Μέλος του Φόρουμ
- Αριθμός μηνυμάτων : 75
Ημερομηνία εγγραφής : 14/03/2011
LeX έγραψε:Αυτή η έρευνα μας αλλάζει όλη την κοσμοθεωρία...Τι θα λέμε πια σ' έναν καταθλιπτικό δηλαδή; Διάβασε ένα βιβλίο;
'Διάβασε τον Τσελεμεντέ" εκτός του ότι θα βγείς από την κατάθλιψη θα μάθεις να φτιάχνεις μουσακά και ντολμάδες...Το τερπνόν μετά του ωφελίμου
Μουσικό Αστέρι έγραψε:Και εγώ μαζί σου είμαι "μια κάποια" . Αλλά μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση που πραγματικά ήθελα να δω και τις δικές σας αντιδράσεις. Βλέπω ότι δεν διαφέρουν από τις δικές μου. Πραγματικά σοκαρίστηκα. Μέχρι τώρα μόνο θετικά ακούγαμε για την μουσική. Πως ξαφνικά προέκυψε αυτό ;;;; Από την άλλη καλό είναι να είμαστε ενήμεροι για να αντιμετωπίζουμε όλων των ειδών τις σκέψεις.
Άσχετα άν συμφωνείς με την έρευνα (που απο τα posts σου φαίνεται ότι είσαι χωμένη στη μουσική και συνειδητοποιημένη, άρα προφανώς δεν θα συμφωνούσες) χαίρομαι που ανέβασες και κάτι τέτοιο να ανάψουν τα αίματα και να γίνει "αλισβερίσι" γιατί πήξαμε στα μερσί και στα μπονζουρ!!!
Ανάλογα τι σκέφτεσαι όταν ακούς μουσική.
Μια φίλη μου μου περιέγραψε θετικά πράγματα που
ένιωσε όταν άκουσε ένα μουσικό κομμάτι (χωρίς λόγια)
ενώ εμένα μου προκαλούσε μελαγχολικά συναισθήματα.
Τώρα βέβαια αν ακούς κάποια τραγούδια με λυπητερό στίχο
για μεγάλο διάστημα μπορεί και να πάθεις κατάθλιψη.
Ωστόσο πολλοί άνθρωποι ξεπερνούν τα προβλήματά τους
με πονεμένα τραγούδια γιατί τους βοηθούν να
εξωτερικεύσουν την λύπη τους και τελικά να ελευθερωθούν
από αυτή. Το πως αντιλαμβάνεται κάθε ένας την μουσική
είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Άρα ποιες στατιστικές?
Μια φίλη μου μου περιέγραψε θετικά πράγματα που
ένιωσε όταν άκουσε ένα μουσικό κομμάτι (χωρίς λόγια)
ενώ εμένα μου προκαλούσε μελαγχολικά συναισθήματα.
Τώρα βέβαια αν ακούς κάποια τραγούδια με λυπητερό στίχο
για μεγάλο διάστημα μπορεί και να πάθεις κατάθλιψη.
Ωστόσο πολλοί άνθρωποι ξεπερνούν τα προβλήματά τους
με πονεμένα τραγούδια γιατί τους βοηθούν να
εξωτερικεύσουν την λύπη τους και τελικά να ελευθερωθούν
από αυτή. Το πως αντιλαμβάνεται κάθε ένας την μουσική
είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Άρα ποιες στατιστικές?
helios- Επίτιμο Μέλος του Φόρουμ
- Αριθμός μηνυμάτων : 198
Ημερομηνία εγγραφής : 17/02/2011
LeX έγραψε:mia kapoia έγραψε:Εγώ και βιβλία διαβάζω και μουσική ακούω και τσιγάρο κάνω (τον καφέ τον έκοψα κάνα χρόνο, έτσι όχι για κανένα λόγο) και μια χαρά είμαι (ξέρω ότι ο Lex θα διαφωνήσει, αλλά δεν έχει και κάνα βάρος η γνώμη του!!!!!!)
"Διαμάχη έχει προκύψει μεταξύ των πανεπιστημίων της Μινεσότα και Μασαχουσέτης για να μελετήσουν το φαινόμενο mia kapoia... Φήμες λένε πως, κάτι η έλλειψη νικοτίνης, κάτι η ασταμάτητη παρακολούθηση εκπομπών μαγειρικής και ανάγνωση τσελεμεντέδων, συντελούν σε εσφαλμένη αυτογνωσία."
Απόσπασμα από τον Μικρό Επιστήμονα των εκδόσεων iLex...στο τεύχος του Μαίου!
Πάλι με τα αμερικάνικα Πανεπιστήμια;;;;
Εσφαλμένη και αυτογνωσία είναι πλεονασμός και άκυρος όρος...
Ως συνειδητοποιημένο όν μπορώ να πιστεύω ό,τι θέλω για τον εαυτό μου και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Η αυτογνωσία μου μπορεί να πιστοποιηθεί μόνο από εμένα την ίδια ως παρατηρητής και παρατηρούμενη, καθώς οποιοσδήποτε ξένος παρατηρητής δεν έχει τις πληροφορίες που μπορώ εγώ να έχω για το εαυτό μου, παρά μόνο τις πληροφορίες που εγώ ως υποκείμενο ή αντικείμενο της παρατήρησης αφήνω να διαφανούν. Η γνώμη που έχουν τα αμερικανικά Πανεπιστήμια για μένα είναι ελλιπέστατη εώς ψευδής και αντικείμενο προβοκάτσιας υποκινούμενης και χρηματοδοτούμενης από τον Lex...
Ως εκ τούτου οι εκδόσεις iLex δεν έχουν καμία σχέση με επιστημονικό εγχειρίδιο, και δεν πληρούν ούτε στο ελάχιστο τις προϋποθέσεις εμπεριστατωμένης επιστημονικής έρευνας, και ως τέτοιες πρέπει να καταγγελθούν στον αρμόδιο επιστημονικό φορέα και να περάσουν στην κατηγορία επιστημονικής φαντασίας και αστρολογίας...
mia kapoia έγραψε:Εσφαλμένη και αυτογνωσία είναι πλεονασμός και άκυρος όρος...
Ενώ τα λεξικά "Μia-Kapoianary" είναι βραβευμένα!
mia kapoia έγραψε:Ως συνειδητοποιημένο όν μπορώ να πιστεύω ό,τι θέλω για τον εαυτό μου και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Η αυτογνωσία μου μπορεί να πιστοποιηθεί μόνο από εμένα την ίδια ως παρατηρητής και παρατηρούμενη, καθώς οποιοσδήποτε ξένος παρατηρητής δεν έχει τις πληροφορίες που μπορώ εγώ να έχω για το εαυτό μου, παρά μόνο τις πληροφορίες που εγώ ως υποκείμενο ή αντικείμενο της παρατήρησης αφήνω να διαφανούν. Η γνώμη που έχουν τα αμερικανικά Πανεπιστήμια για μένα είναι ελλιπέστατη εώς ψευδής και αντικείμενο προβοκάτσιας υποκινούμενης και χρηματοδοτούμενης από τον Lex...
Ως εκ τούτου οι εκδόσεις iLex δεν έχουν καμία σχέση με επιστημονικό εγχειρίδιο, και δεν πληρούν ούτε στο ελάχιστο τις προϋποθέσεις εμπεριστατωμένης επιστημονικής έρευνας, και ως τέτοιες πρέπει να καταγγελθούν στον αρμόδιο επιστημονικό φορέα και να περάσουν στην κατηγορία επιστημονικής φαντασίας και αστρολογίας...
Ένα έχω μόναχα να πω...Οι συναντήσεις σου με τον γιατρό που σου συνέστησα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά!
LeX έγραψε:mia kapoia έγραψε:Εσφαλμένη και αυτογνωσία είναι πλεονασμός και άκυρος όρος...
Ενώ τα λεξικά "Μia-Kapoianary" είναι βραβευμένα!mia kapoia έγραψε:Ως συνειδητοποιημένο όν μπορώ να πιστεύω ό,τι θέλω για τον εαυτό μου και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Η αυτογνωσία μου μπορεί να πιστοποιηθεί μόνο από εμένα την ίδια ως παρατηρητής και παρατηρούμενη, καθώς οποιοσδήποτε ξένος παρατηρητής δεν έχει τις πληροφορίες που μπορώ εγώ να έχω για το εαυτό μου, παρά μόνο τις πληροφορίες που εγώ ως υποκείμενο ή αντικείμενο της παρατήρησης αφήνω να διαφανούν. Η γνώμη που έχουν τα αμερικανικά Πανεπιστήμια για μένα είναι ελλιπέστατη εώς ψευδής και αντικείμενο προβοκάτσιας υποκινούμενης και χρηματοδοτούμενης από τον Lex...
Ένα έχω μόναχα να πω...Οι συναντήσεις σου με τον γιατρό που σου συνέστησα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά!
Παραδόξως, γιατί με την περίπτωσή σου δεν είχαν αποτέλεσμα...
mia kapoia έγραψε:Παραδόξως, γιατί με την περίπτωσή σου δεν είχαν αποτέλεσμα...
Η γιαγιά μου πάντοτε μου έλεγε...."Άκουε γέρου συμβουλή και παιδεμένου γνώμη". Κι αυτό σκοπεύω να κάνω..!
Καλα δεν υπαρχετε!!
Να ρωτησω κατι????Μηπως μπορειτε να μου στειλετε το τηλφωνο του γιατρου σας?
Πρεπει να ειναι πολυ σπουδαιος!!!
ANNA- Επίτιμο Μέλος του Φόρουμ
- Αριθμός μηνυμάτων : 247
Ημερομηνία εγγραφής : 30/12/2010
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Χαχα...
Τον έχεις ανάγκη κι εσύ Άννα παιδί μου;
ANNA έγραψε:Καλα δεν υπαρχετε!!
Νηστεία και προσευχή αρκούν, και 12ωρα στη δουλειά φωτίζεσαι...
Αστα ..εγω κι αν τον εχω αναγκηLeX έγραψε:Χαχα...
Νομιζω πως εχω παρει παραπανισια φωτιση απο τη δουλεια...mia kapoia έγραψε:
Νηστεία και προσευχή αρκούν, και 12ωρα στη δουλειά φωτίζεσαι...
Πάντως πέρα από την πλάκα παιδιά, η μουσική έχει τον τρόπο και τη δύναμη να επηρεάζει την ψυχοσύνθεσή μας είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε και για προσωπικότητες που ακόμα διαμορφώνονται.....
SXEL- Επίτιμο Μέλος του Φόρουμ
- Αριθμός μηνυμάτων : 270
Παρόμοια θέματα
» Μουσική και Φυτά
» Μουσική για...διάβασμα
» Μουσική και κινηματογράφος: Συγκοινωνούντα δοχεία
» Στίχος ή μουσική;
» Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
» Μουσική για...διάβασμα
» Μουσική και κινηματογράφος: Συγκοινωνούντα δοχεία