Πιο αναγνωσμένα θέματα
Help !!! (Βιβλία Θεωρίας)
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Help !!! (Βιβλία Θεωρίας)
Παιδιά , είμαι σίγουρη πως μπορείτε να με βοηθήσετε. Χρειάζομαι ένα βιβλίο α' θεωρίας για παιδάκι δημοτικού . Τι μου προτείνετε ;
Καλλιόπη- Επίτιμο Μέλος του Φόρουμ
- Αριθμός μηνυμάτων : 91
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2011
Απ: Help !!! (Βιβλία Θεωρίας)
καλημέρα καλλιόπη. Το θέμα είναι τι ηλικίας είναι το παιδί.
Αν είναι Α ή Β δημοτικού θα πρότεινα το "η μικρή μουσική θεωρία" της Μαρίας Μελίδου ή το "7 νότες και εγώ" της Χριστοφύλλη και Ντόρα Τσιτάκη. Θα βρεις πολλά τέτοια βιβλία στον Νάκα, με ζωγραφιές και παιχνίδια που εισάγει το παιδί στην θεωρία μέσα απο παιχνιδιάρικες σελίδες. Αν τώρα είναι πάνω απο Γ΄ δημοτικού σου προτείνω την "θεωρία της Μουσικής" του Ιωάννη Χριστόφιλου. Έχει βέβαια μέσα κάτι βαρετά κεφάλαια αλλά τουλάχιστον κρατάει μια σειρά στην ύλη του υπουργείου και καλύπτει ότι πρέπει να ξέρει ένα παιδί πριν την αρμονία με έναν αρκετά απλό τρόπο.
Αν είναι Α ή Β δημοτικού θα πρότεινα το "η μικρή μουσική θεωρία" της Μαρίας Μελίδου ή το "7 νότες και εγώ" της Χριστοφύλλη και Ντόρα Τσιτάκη. Θα βρεις πολλά τέτοια βιβλία στον Νάκα, με ζωγραφιές και παιχνίδια που εισάγει το παιδί στην θεωρία μέσα απο παιχνιδιάρικες σελίδες. Αν τώρα είναι πάνω απο Γ΄ δημοτικού σου προτείνω την "θεωρία της Μουσικής" του Ιωάννη Χριστόφιλου. Έχει βέβαια μέσα κάτι βαρετά κεφάλαια αλλά τουλάχιστον κρατάει μια σειρά στην ύλη του υπουργείου και καλύπτει ότι πρέπει να ξέρει ένα παιδί πριν την αρμονία με έναν αρκετά απλό τρόπο.
Μουσικό Αστέρι- Επίτιμο Μέλος του Φόρουμ
- Αριθμός μηνυμάτων : 75
Ημερομηνία εγγραφής : 14/03/2011
Τόπος : Αθήνα
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες . Το παιδάκι είναι στην τετάρτη δημοτικού , οπότε μας κάνει η δεύτερη πρότασή σου .Αυτό το βιβλίο καλύπτει και τις τρεις θεωρίες ;
Νομίζω πως είναι σε 3 τεύχη. Παντως και η θεωρία του Καλομοίρη μια χαρά είναι. Ουτως ή άλλως στο χέρι του δασκάλου είναι η κατανόηση της θεωριας απο τον μαθητή. Το βιβλίο χρησιμοποιήται ως reference.
Have a nice day :-)
Have a nice day :-)
George AVR- Επίτιμο Μέλος του Φόρουμ
- Αριθμός μηνυμάτων : 53
Ημερομηνία εγγραφής : 30/12/2010
Τόπος : Νομός Αττικής
Όχι δεν καλύπτει και τις τρεις. Είναι τρία τεύχη. Κάθε τεύχος είναι για κάθε τάξη υποχρεωτικής θεωρίας. Βάση υπουργείο οι τάξεις της Θεωρίας είναι 3. Τώρα άμα εσύ θέλεις να τα βγάλεις και τα τρία βιβλία σε έναν χρόνο, είναι δικό σου θέμα. Αλλά σε αυτές τις ηλικίες καλύτερα να το πηγαίνεις σιγά σιγά το παιδί. Ένα βιβλίο το χρόνο νομίζω ότι είναι το καλύτερο. Καλή επιτυχία
Σας ευχαριστώ και τους δυο . Γιώργο , συμφωνώ μαζί σου , απλώς θεωρώ πως βοηθάει το μαθητή και ένα βιβλίο ευχάριστο . Να έχεις κι εσύ ένα όμορφο βράδυ.
Αστεράκι , έχεις δίκιο . Δεν θα έκανα κάτι διαφορετικό . Ένα βιβλίο τη χρονιά είναι το καλύτερο .
Αστεράκι , έχεις δίκιο . Δεν θα έκανα κάτι διαφορετικό . Ένα βιβλίο τη χρονιά είναι το καλύτερο .
Μην το συζητάς. Ότι άλλο χρειαστείς απλά μίλα. Και
εμείς κάποτε ρωτάγαμε για να μάθουμε ….. απλά πήγαινε σε ένα μαγαζί από αυτά
που έχουν μεγάλη γκάμα μουσικών βιβλίων (Νάκας,
Παπαγρηγορίου, Νικολαϊδης, κ.λ.π.) πες τους να σου κατεβάσουν ότι υπάρχει
σε βιβλία θεωρίας, και διάλεξε τι σου ταιριάζει εσένα σαν δασκάλα πρώτα. Όλοι (τουλάχιστον στην θεωρία) λένε τα ίδια.
Η διαφορά είναι στο ΠΩΣ τα λένε. Ο Καλομοίρης καλός είναι, αλλά η «γλώσσα» που γράφει είναι λίγο παλιάς
σχολής. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, όταν ήμουν εγώ μαθήτρια με τον
Καλομοίρη σπούδασα, λόγω Εθνικού Ωδείου που ήμουν. Σαν καθηγήτρια όμως, διαπίστωσα
ότι τα παιδιά θέλουν κάτι πιο ευκολονόητο, οπότε κατέληξα στον Χριστόφιλο. Χωρίς
αυτό να σημαίνει ότι πολλά κομμάτια δεν τα προσαρμόζω στα δικά μου δεδομένα και
δημιουργώ τους κανόνες με τον δικό μου τρόπο και ανάλογα το κάθε παιδί. Το σωστό είναι εσύ να μάθεις να
προσαρμόζεις την θεωρία στο κάθε παιδί σου και όχι το παιδί στην θεωρία.
Αυτό είναι κάτι που ίσως να μην το καταλαβαίνεις τώρα, όμως με την πείρα που θα
αποκτήσεις κάποτε θα με θυμηθείς.
εμείς κάποτε ρωτάγαμε για να μάθουμε ….. απλά πήγαινε σε ένα μαγαζί από αυτά
που έχουν μεγάλη γκάμα μουσικών βιβλίων (Νάκας,
Παπαγρηγορίου, Νικολαϊδης, κ.λ.π.) πες τους να σου κατεβάσουν ότι υπάρχει
σε βιβλία θεωρίας, και διάλεξε τι σου ταιριάζει εσένα σαν δασκάλα πρώτα. Όλοι (τουλάχιστον στην θεωρία) λένε τα ίδια.
Η διαφορά είναι στο ΠΩΣ τα λένε. Ο Καλομοίρης καλός είναι, αλλά η «γλώσσα» που γράφει είναι λίγο παλιάς
σχολής. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, όταν ήμουν εγώ μαθήτρια με τον
Καλομοίρη σπούδασα, λόγω Εθνικού Ωδείου που ήμουν. Σαν καθηγήτρια όμως, διαπίστωσα
ότι τα παιδιά θέλουν κάτι πιο ευκολονόητο, οπότε κατέληξα στον Χριστόφιλο. Χωρίς
αυτό να σημαίνει ότι πολλά κομμάτια δεν τα προσαρμόζω στα δικά μου δεδομένα και
δημιουργώ τους κανόνες με τον δικό μου τρόπο και ανάλογα το κάθε παιδί. Το σωστό είναι εσύ να μάθεις να
προσαρμόζεις την θεωρία στο κάθε παιδί σου και όχι το παιδί στην θεωρία.
Αυτό είναι κάτι που ίσως να μην το καταλαβαίνεις τώρα, όμως με την πείρα που θα
αποκτήσεις κάποτε θα με θυμηθείς.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τη βοήθειά σου . Θα το ψάξω και όταν έχω νεότερα θα σου γράψω .
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης