Πιο αναγνωσμένα θέματα
Μύθοι
4 απαντήσεις
Μύθοι
Ο μύθος λέει:
Κάποτε ένας σουλτάνος στην Τουρκία, φώναξε τους κατασκευαστές του για να επινοήσουν ένα καινούριο μουσικό όργανο,εύχρηστο αλλά και κοντά στα ακουσματά τους.
Μετά από λίγο καιρό εμφανίστηκε ένας κατασκευαστής με ένα μουσικό όργανο, δεν είχε όνομα.Οταν το αντίκρισε ο σουλτάνος είπε ¨Φέρτε μου να δω αυτό το μπουζούκ¨ και απο τότε λέγετε μπουζούκι.
Το αστείο του μύθου είναι (όπως μου είπαν) οτι μπουζούκ στα τουρκικα είναι το χαζό-η βλακεία...Μπορεί τον σουλτάνο να μην τον μάγεψε με την πρώτη ματιά αλλά το μπουζούκι κατάφερε να φτάσει μέχρι τώρα αναλύοτο και με πολλούς θαυμαστές!!!
Αυτό το θυμήθηκα εχθές και είδα οτί δεν υπάρχει πια η ενότητα με τους μύθους που είχατε ξεκινήσει οπότε την επανέφερα...
Κάποτε ένας σουλτάνος στην Τουρκία, φώναξε τους κατασκευαστές του για να επινοήσουν ένα καινούριο μουσικό όργανο,εύχρηστο αλλά και κοντά στα ακουσματά τους.
Μετά από λίγο καιρό εμφανίστηκε ένας κατασκευαστής με ένα μουσικό όργανο, δεν είχε όνομα.Οταν το αντίκρισε ο σουλτάνος είπε ¨Φέρτε μου να δω αυτό το μπουζούκ¨ και απο τότε λέγετε μπουζούκι.
Το αστείο του μύθου είναι (όπως μου είπαν) οτι μπουζούκ στα τουρκικα είναι το χαζό-η βλακεία...Μπορεί τον σουλτάνο να μην τον μάγεψε με την πρώτη ματιά αλλά το μπουζούκι κατάφερε να φτάσει μέχρι τώρα αναλύοτο και με πολλούς θαυμαστές!!!
Αυτό το θυμήθηκα εχθές και είδα οτί δεν υπάρχει πια η ενότητα με τους μύθους που είχατε ξεκινήσει οπότε την επανέφερα...
li- 3 αστέρια μέλους (στις 40 δημοσιεύσεις παίρνεις 4 αστέρια)
- Αριθμός μηνυμάτων : 32
Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2011
Τόπος : Αθήνα
Απ: Μύθοι
Εγώ ήξερα ότι μπουζούκ σημαίνει χαλασμένο! Ότι το όργανο δεν βγήκε όπως το περίμεναν και γι αυτό θεώρησαν ότι είναι μπουζούκ, χαλασμένο δηλαδή!!
LeX- Επίτιμο Μέλος του Φόρουμ
- Αριθμός μηνυμάτων : 413
Ημερομηνία εγγραφής : 29/12/2010
Τόπος : Αθήνα
Κ γω χαλασμένο το ξέρω, αλλά πολύ ενδιαφέρον παρ'ολα αυτά.Μας δίνεις κ την ευκαιρεία να το ψάξουμε μόνοι μας...
libertina- Επίτιμο Μέλος του Φόρουμ
- Αριθμός μηνυμάτων : 63
Ημερομηνία εγγραφής : 22/02/2011
Καλά έκανες γιατί μας αρέσουν πολύ οι μύθοι.li έγραψε:Ο μύθος λέει:
Aria- Επίτιμο Μέλος του Φόρουμ
- Αριθμός μηνυμάτων : 173
Ημερομηνία εγγραφής : 03/01/2011
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης